Bicicleta de închiriat nu se caută de spiţe

În weekend am închiriat pentru prima dată o bicicletă de la Cicloteque. Primele impresii: preţ şi calitate pe măsură. Preţ mic, calitate la fel. Bicicletele scârţâie din toate încheieturile, din când în când se strică subit (în cele 10 minute cât au durat formalităţile pentru închiriere cei de dinainte erau deja înapoi cu o bicicletă căreia i se rupsese o pedală) şi au deja lipsuri faţă de ceea ce este indicat în pliantele Cicloteque. Am luat 2 biciclete, una era fără coş şi cu un cric ce te descuraja să faci vreo pauză pentru că riscai să nu îl poţi readuce la loc iar cealaltă fără claxon. Nici una nu a avut lanţ antifurt, lucru nu tocmai plăcut atunci când am vrut să facem o mică oprire. Bicicletele nu excelează nici la capitoul aspect, sunt negre şi oarecum girlish, dar, una peste alta, merg pentru o plimbare lejeră şi scurtă „la bulivar”.

Acum, trebuie să admit că pentru început nu se merita investiţia în cine ştie ce biciclete ultimul răcnet pentru că nu se ştia clar nici cât de mare va fi cererea şi nici cât de frumos se vor purta utilizatorii cu ele. Dar a trecut un an, cred că pot să se facă nişte calcule deja şi sunt convinsă că mulţi doritori ar aprecia dacă ar putea opta din când în când şi pentru biciclete mai performante, chiar dacă la un preţ mai ridicat. În rest, tot respectul pentru iniţiativă, e primul proiect de acest gen din Bucureşti şi înseamnă încă un pas spre statutul de capitală europeană.

Despre pistele pentru biciclişti…numai de rău. Trotuare care se termină abrupt, piste care se sfârşesc neaşteptat, şoferi auto fără bun simţ care parchează pe pistă şi tot aşa. Şi am mai observat ceva..sunt oameni care au impresia că alea două dungi galbene sunt un fel de „covor roşu” şi ţin să meargă fix pe mijloc în condiţiile în care restul trotuarului e liber, ba mai mult, se uită urât la tine când îi claxonezi şi îi inviţi să se dea la o parte. Cea mai frumoasă porţiune pe traseul nostru dintre Eroilor şi Herăstrău a fost Kiseleff, e curat, frumos, cu piste bine marcate şi libere. La intrarea în Herăstrău nu era nici un marcaj să interzică mersul cu bicicletele aşa că ne-am permis să dăm o tură scurtă şi apoi repede repejor (cât permiteau bicicletele) am pedalat înapoi să le returnăm la termen.

Una peste alta plimbarea a meritat, Cicloteque m-a convins că mersul pe bicicletă e o activitate cât se poate de benefică dar cred că data viitoare o voi face cu propriul vehicul.

PS. am văzut ieri în Bucureşti o bicicletă de genul celei de mai jos, cred că e mult mai confortabilă pentru plimbări mai lungi.

Liegerad

Sursa aici.

UPDATE: Am dat întâmplător peste proiectul Vellobello. Fetelor, mai aveți o susținătoare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: