Să ne facem mall, zic

Aproape fiecare oraș din provincie are BIG-ul lui, stiți voi, magazinul acela central cu de toate, de la standuri cu haine, încălţăminte şi cosmetice până la bijuterii și eventual electrocasnice.

Ei bine, povestea noastră de azi se referă la BIG-ul din Bușteni, numit Coștila. Magazin vechi, comunist, trăise o perioadă bunicică și îi mergea binișor, standurile erau ocupate aproape în totalitate și chiar existau câţiva clienți din când în când.

Ei bine, acum vreun an, doi cineva cu multă inițiativă s-a gândit să transforme Coștila în ”Mall”, așa ca a renovat-o din temelii, i-a pus două scări rulante și a ridicat chiriile la cer.

Clădirea arată acum destul de bine și modern chiar, DAR standurile sunt majoritatea în conservare, clienții sunt inexistenți și vânzătoarele plictisite de stat degeaba toată ziua nici să te întrebe de ajutor nu mai au chef. De fiecare dată când ajung pe acolo constat că a mai dispărut încă un magazin.

Habar n-am al cui e proiectul, cine a renovat-o şi pe banii cui, dar aş vrea să înţeleg şi eu ce rezultate cu virgulă le-or fi dat calculele făcute înainte şi în cât timp se aşteaptă să amortizeze investiţia cu mai puţin de un sfert din suprafaţă închiriată.

Un răspuns

  1. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: