Un pic de lene la Auchan Militari

Duminică seara, Auchan din Militari. Programul era la sfârşit, vocea de sus tot anunţa să ne îndreptăm spre casele de marcat, lucru pe care l-am şi făcut ca nişte cumpărători ordonaţi ce suntem. La casă, o doamnă plictisită ne trece produsele prin cititor când hopa! un produs nu poate fi marcat pentru că nu are cod de bare. Îl ia frumuşel şi îl pune deoparte. Îndrăznesc să îmi cer drepturile: “dar nu puteţi trimite pe cineva să aducă unul similar să luâm codul?” şi răspunsul într-o lene totală și o privire plictisită aruncată în direcția mea: ”nuuuu, e târziu acum, nu are rost, până vinee înapoi…”. Luată prin surprindere am zis ok, gândindu-mă că probabil e deja trecut de 22:00 si se grăbeşte şi femeia să ajungă acasă. Facem totuşi o încercare şi ne întoarcem noi să căutăm repede un produs cu același cod cât timp le marca ea pe celelalte dar din păcate nu nimerim unul exact la fel. Asta e, îmi zic, data viitoare venim mai în timp şi nu mai avem probleme de genul.

Când iau bonul însă, surpriză, surpriză, era 21:55, aşa că doamna casieriţă se află încă în programul de lucru, adică, in my humble opinion, în serviciul clienţilor (pentru tanti de la casă: tanti, clienţii sunt ăia care cumpără din magazinul unde lucrezi dumneata astfel încât să ai şi mâine de unde lua salariul!). Dar probabil această înlănţuire logică e mai greu de înţeles. Sunt destul de pornită în situaţii de genul şi de obicei nu mă gândesc mult până să fac o reclamaţie dacă cineva se poartă nepotrivit într-o situație de genul, dar de data asta m-am abţinut.

Totuşi, stau şi mă întreb de ce să ne plângem că e criză şi că ne pierdem serviciile, dacă tratăm clienţii cu impertinenţă şi nepăsare şi în loc să muncim mai mult şi mai bine suntem şi mai plini de lehamite?

PS: Aceasta nu este o antireclamă plătită 🙂

Reclame

5 răspunsuri

  1. Casierii sunt platiti foarte prost, in comparatie cu o responsabilitate foarte mare pe care o au, lipsa de motivatie e de vina pentru „lenea” pe care ai observat-o , dar cine ii poate judeca?

  2. Eu am o teorie, e destul de radicala, dar asta e: esti platit prost, nu esti in stare sa iti faci treaba cum trebuie? pleaca in alta parte unde sa fii platit cat crezi ca meriti sau sa muncesti mai putin. Nu iti permiti, nu iti gasesti in alta parte? Ramai si fa-ti treaba asa cum trebuie.

  3. asta nu inseamna ca trebuie sa se poarte asa, daca nu iti place munca pe care o faci du-te in alta parte, de asta toti zic ca la noi serviciile sunt de rahat in comparatie cu alte tari

  4. sa nu imi spuneti mie ca dv. la servici va satiti cu munca si ca nu rupeti usa cand vine ora de plecare asa ca …… scutestene cu harfe dastea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: