Întrebarea de marţi seara

La angajare, cât la sută ar trebui să conteze competenţa şi pregătirea profesională pentru job-ul respectiv şi cât la sută comportamentul şi potrivirea cu cultura organizaţională a firmei? E de preferat un om foarte competent şi strong în domeniu, dar din alt film în ceea ce priveşte potrivirea cu organizaţia, sau cineva mai puţin pregătit, dar care se pliază bine pe spiritul companiei?

Reclame

3 răspunsuri

  1. Nu cred ca poti masura cele doua elemente pe aceeasi scala. Profesionalismul este indispensabil (nevoie de baza), insa compatibilitatea emotionala asigura succesul cu adevarat. Se completeaza, nu se substituie. Un bun profesionist neadaptat la organizatie ii va frustra pe ceilalti din echipa, iar un slab profesionist excelent adaptat la organizatie va fi el insusi in permanenta frustrat. David Goleman a studiat problema in detaliu (http://okian.ro/shop/search/index.php?search_by=&keywords=daniel+goleman&x=0&y=0).

  2. e greu de spus in procente cum ar trebui sa fie impartite cele doua elemente…desi cred ca un om foarte competent profesional se poate plia pe profilul corporatiei..prefer sa lucrez cu profesionisti , chiar si initial neadaptati pentru ca ideile lor revoluzioneaza si uneori modifica benefic stategiile..

  3. depinde pentru ce il angajezi…
    daca ai probleme sau simti ca ceva pur si simplu nu merge, iei un om atipic pentru cultura ta organizationala… presupunand ca si vrei sa rezolvi problema.
    daca nu, iti iei fix omul care ti se pupa cu cultura, care sigur nu ii va deranja pe ceilalti si cu atat mai putin pe tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: